Zajmujemy się projektowaniem wnętrz mieszkalnych i użytkowych. Ważne są dla nas wysoka jakość i kreatywne podejście do każdego projektu. Zaprojektuj z nami swoje wnętrze!

Instagram feed

603316809 biuro@nowaconcept.pl
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.
Projekt wnętrz mieszkania na wynajem.

Mieszkanie na wynajem – projekt wnętrza mieszkania na ulicy Probusa we Wrocławiu.

Celem projektu było odnowienie i aranżacja lokalu usytuowanego w starej kamienicy przy jednoczesnym utrzymaniu ekonomicznego budżetu. Jednym z głównych zabiegów poprawiających odbiór wnętrza był demontaż sufitu podwieszonego w pokoju, który wchodził w przestrzeń okna. Ściany pomalowano na biało od wysokości parapetów ale na szaro poniżej. Ten sam odcień szarości zastosowano na odsłoniętej drewnianej podłodze i parkiecie w jodełkę. Udało się dzięki temu uzyskać efektowne proporcje oraz zróżnicowany ale monochromatyczny rysunek podłogi. Stonowane wnętrze uzupełniają dodatki w stylu boho a także elementy drewniane oraz krzesła i uchwyty w karmelowym odcieniu skóry.

Projektowane mieszkanie na wynajem posiadało zaletę w postaci odrębnej kuchni, w której oprócz deski podłogowej pomalowano także istniejące płytki ścienne. Ich nowy, biały odcień stanowi tło dla szafek kuchennych w kolorze butelkowej zieleni oraz blatu i półek z brzozowej sklejki. Kuchnię uzupełniono czarną lodówką w stylu retro, czarnym zlewem i lampą wiszącą. Dodatkowo całości dopełnia detal w postaci skórzanych uchwytów.

Pomysł na butelkową zieleń w kuchni był inspirowany płytkami podłogowymi w łazience, które udało się zachować. Pozostałe elementy wykonano na nowo. Do zielonej posadzki dobrano gładkie, białe płytki ułożone w cegiełkę jak również czarną armaturę, kabinę i dodatki. Wnękę wypełniono półkami ze sklejki. Istniejące drzwi do łazienki pomalowano na biało. W holu pozostawiono oryginalny wieszak na płaszcze z pręta zbrojeniowego.

Charakter wnętrza podkreśla obraz „T.I.R. czyli trochę inna rzeczywistość” autorstwa Krzysztofa Bryły.

 

powierzchnia: 30 m2
projekt i realizacja: 2020 r.
lokalizacja: Wrocław
prace budowlane: Kamil Kordylewski
zakres współpracy: projekt wnętrz, nadzór wykonawczy, dobór całego wyposażenia, akcesoriów i dekoracji, home staging
zdjęcia: nowaconcept