Lodówka Wołów

realizacja projektu wnętrz lodziarnio-kawiarni z geometrycznymi akcentami
Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni Lodówka w Wołowie | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

lodziarnia | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

detal lodziarnia | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

detal lodziarnia | nowaconcept - architekt wnętrz Wrocław

Projekt wnętrz lodziarni – Wołów. Lokal sieci Lodówka przy ul. Starej w Wołowie.

Kolejny, po Trzebnicy, lokal Lodówki, w którego wnętrza mieliśmy swój wkład. Zastana przestrzeń wymagała remontu i dostosowania wnętrza do nowych wymagań estetyczno – funkcjonalnych jednak bez zbytniej ingerencji budowlanej. Zakres opracowania obejmował salę sprzedaży, którą podzielono na część barową oraz na część dla gości. Tradycyjnie uwzględniliśmy również miejsce dla najmłodszych. Obie części optycznie dzielą istniejące schody a także zaprojektowana przez nas ażurowa ścianka ze sklejki.

Tak jak w Trzebnicy, również w tym lokalu, zastosowano turkusowo – zieloną kolorystykę, która nawiązuje do firmowych kolorów oraz nadaje wnętrzu energii i wyrazu. Na życzenie Inwestora zaprojektowaliśmy jednak inną aranżację ścian. Wykorzystaliśmy geometryczne podziały z listewek oraz zaokrąglone elementy nawiązujące do kształtu lodowych kulek.

W części dla gości zaaranżowaliśmy długie siedziska wzdłuż ścian, wyłożone dodatkowo zaokrąglonymi poduszkami, do wspólnych spotkań przy smakołykach w rodzinnej, przytulnej atmosferze. Za siedziskami schowano grzejniki a półkę, która się dzięki temu powstała przeznaczono na rośliny ozdobne. Całość uzupełniają okrągłe stoliki z krzesłami a także pufy.

We wnętrzu zaprojektowaliśmy sklejkowe elementy wyposażenia w postaci ażurowych ścianek, listewek i dekoracji, które dzielą poszczególne segmenty, nadając przestrzeni wyrazu i charakteru. Tapeta z delikatnym zielono-białym wzorem oraz mięsista zasłona dodają wnętrzu przytulności.

Projekt wnętrz lodziarni Wołów wyróżnia się wyrazistymi kolorami co w połączeniu z zastosowanymi dynamicznymi elementami wyposażenia nadaje wnętrzu charakteru i ekspresji.

powierzchnia: 50 m²
projekt i realizacja: 2021 r.
lokalizacja: ul. Stara 4, Wołów
zakres współpracy: projekt wnętrz lodziarnio-kawiarni wraz z projektem mebli i zabudowy na wymiar
zdjęcia: nowaconcept